Tonedøvhet


Har du utfordringer med å synge rent? Anser du deg selv som tonedøv eller har du fått høre fra andre at du ikke klarer å treffe en ren tone? Har du likevel lyst til å lære å synge? Da har du kommet til rett sted.


I mitt pedagogiske arbeid innenfor sang og gehørtrening har jeg spesialisert meg inn mot arbeid med intonasjonsproblemer i sang. I min masteroppgave (Åsen, 2012) utforsket jeg hvordan bruk av gehørarbeid i sangundervisningen kan lære tonedøve å synge. De empiriske studiene som ble gjort i denne sammenheng viste lovende resultater, hvor samtlige kandidater hadde en tydelig progresjon.


Mine erfaringer som sangpedagog både før, under og etter masterstudiet har vist meg at personer med store intonasjonsproblemer i sang har potensiale for å lære å synge rent, og med riktig tilrettelegging og en klar øveplan øker sjansene for at denne utviklingen skjer.


Har du utfordringer med å synge intonert og ønsker sengpedagogisk veiledning så ikke nøl med å ta kontakt for en gratis prøvetime. Her vil jeg kartlegge din grad av intonasjonsproblemer og andre sangtekniske utfordringer som hindrer deg i å synge rent. Med utgangspunkt i det kan vi sammen legge opp et undervisningsløp tilpasset din sangstemme.